Maksuton raskaudenehkäisy alle 25-vuotialle

Tähän mennessä koulullamme ei ole ollut mahdollista tehdä ehkäisyn aloituksia. Nyt olemme saaneet tänne toiselta koululta terveydenhoitajan näitä varten. Aikoja on nyt varattavissa verkkoajanvarauksen kautta (linkki tekstissä).

Toistaiseksi olemme suunnitelleet yhden päivän, mutta mikäli tarvetta on - ensi vuonna järjestämme samankaltaisia päiviä lisää. Jos ajat ovat menneet ja aikoja vielä tarvitset, laitapa viestiä omalle terkkarille. Yläkoulun ja Iskin lukion terkkarina on Hanna ja Norssin lukion terkkarina on Milla.

 Maksuton raskaudenehkäisy alle 25-vuotialle 

Maksutonta hormonaalista raskauden ehkäisyä 19.9.2022 alkaen voivat saada 19.9.1997 jälkeen syntyneet nuoret koko Siun soten alueella. Maksutonta ehkäisyä saa siihen saakka, kunnes täyttää 25 vuotta. 

Maksuttomana ehkäisynä tarjotaan ehkäisypillerit lääkevalikoimasta, yksi pitkäkestoinen ehkäisyvalmiste tai kondomeja tarpeen mukaan. 

Maksuttoman raskauden ehkäisyn jakeluun ovat oikeutettuja kaikki raskauden ehkäisyn aloittajat, vaihtajat ja myös ne, joilla on jo käytössään toimiva ehkäisy, mikäli käytetty tuote tai sen rinnakkaisvalmiste löytyy valikoimasta.   

Ilmaiseen pitkäkestoiseen ehkäisyyn on oikeutettu, vaikka olisi jo saanut maksutonta pilleriehkäisyä, jos kuuluu jakelun piirissä olevaan ikäryhmään. 

Maksuton jakelu koskee vain raskaudenehkäisyn tarvetta. Hoidolliseen tarkoitukseen on mahdollisuus saada 3 kk kokeiluerä pillereitä tai hoidollinen kierukka, jos lääkäri määrää hormonaalisen hoidon.  

Tähän mennessä koulullamme ei ole ollut mahdollista tehdä ehkäisyn aloituksia. Nyt olemme saaneet tänne toiselta koululta terveydenhoitajan näitä varten. Aikoja on nyt varattavissa Verkkoajanvaraus (siunsote.fi)
 

Ajanvaraus maksuttomaan ehkäisyyn: 
 
Mene sivustolle Verkkoajanvaraus (siunsote.fi) 

Kunta: Joensuu 

Palveluluokka: Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto 
Palvelu: Raskauden ehkäisyn aloitus, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto 60min TAI  

Raskauden ehkäisyn seuranta, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto 30min 

Toimipaikka: Tulliportin Normaalikoulun yläkoulu ja lukio 

Vastaanottaja: Anna Räsänen 

Huom!
Ehkäisyn aloituksiin tulevia pyydetään täyttämään esitietolomake VKHP_Esitiedot hormonaalisen ehkäisyn aloitukseen (ehkaisynhoitopolku.fi). Tämä jouhevoittaa vastaanottokäyntiä. Lomakkeita löytyy Norssin terkkareiden odotustilasta valmiiksi tulostettuna. 

 

Terkuin,  

Terveydenhoitajat Milla Mononen, Hanna Heiskanen ja Anna Räsänen